ŞANLIURFA / HİLVAN - Gölcük İmam Hatip Ortaokulu

Nis

Peygamber Efendimiz (sav)'in hayatını daha iyi öğrenip yaşamlarını tatbik etmelerini sağlayacak kitaplardan yararlanılarak, öğrencilerimize şimdiye kadar yapılmayan bir üslupla Siyer Nebi sınavı gerçekleştirildi. Kurul tarafından hazırlanan sorular tamamiyle hadislerin hayata uygulanışlarına yönelik olmakla birlikte öğretici fortmattadır. Siyer Nebi yarışmamızı ilçe genelinden oluşan yoğun katılım ile gerçekleştirdikten sonra bugün ödül törenimizi sayın İlçe Milli Eğitim Müdürüm Sinan Ateş'in katılımıyla gerçekleştirdik. Emeği geçen okulumuz öğretmenlerine ve özellikle DKAP zümre öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Hadislerle Peygamber Efendimiz (sav)'in Hayatı eserinin okumasına vesile olanlara ve olağanüstü başarı sağlayan katılımcılarımıza da teşekkür ederiz.

Mrt

Koçluk sistemi çerçevesinde koçluk toplantısı gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimiz Meslek Liseleri konusunda koçları tarafından bilgilendirilmiştir. LGS konusunda öğrencilerimiz motive edilmiştir. Aynı zamanda koç ögretmenlerimizin ögrenciler için sene başından beri hazırladıkları dosyalar incelenmiştir

Mrt

Öğrencilerimizi milli,ahlaki,insani,manevi ve kültürel değerlerine bağlı,bu değerleri benimseyen koruyan ve geliştiren;vatanını ve milletini seven nesiller yetiştirmek amacıyla Öğrencilerimizin günlük yaşamından kötü söz ve yalanı arındırıp, manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek amacıyla Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri'nin yardımıyla başlattığımız ''Diline Sahip Çık'' Projemiz kapsamında 2.Hafta olarak "Küfür Etmemek ve Kötü Söz Söylememek'' Konulu Pano ve Tiyatro çalışması yaptık.

Mrt

Öğrencilerimizi milli,ahlaki,insani,manevi ve kültürel değerlerine bağlı,bu değerleri benimseyen koruyan ve geliştiren;vatanını ve milletini seven nesiller yetiştirmek amacıyla Öğrencilerimizin günlük yaşamından kötü söz ve yalanı arındırıp, manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek amacıyla Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri nin yardımıyla başlattığımız ''Diline Sahip Çık'' Projemiz kapsamında 1. Hafta olarak ''Yalan Söylememek, Her zaman Doğru konuşmak'' Konulu Pano ve Tiyatro çalışması yaptık.

Mrt

Tatil dönüşü yaptığımız deneme sonucu genel bir tekrar hasıl olmuştur. Bu sebeple öğrencilerimizin tamamına yönelik olarak EBA verileri kullanılarak öğretmenlerimiz sunumlar hazırlamıştır ve sene başından bu yana işlenilen konu tekrarı yapılmıştır.

Şbt

Velilerimizin 8.sınıf öğrencileri ile tatil sürecini değerlendirmeleri konusunda rehber öğretmenlerimiz ve sınıf öğretmenlerimiz eşliğinde toplantı yapıldı. Ayrıca meslek lisesi ve çıraklık eğitimi ile ilgili sunu gerçekleştirilerek veli ve öğrencilerimizin yanılgılarını gidererek mesleki eğitimin farkındalığını oluşturduk

Şbt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün direktifleri doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz arapça, ezan okuma gibi yarışmalarda din kültürü etkinliklerin tamamında başarılarıyla ön plana çıkan öğrencilerimize ödüllerini ve belgelerini teslim ettik. İmam hatip vizyon ve misyonumuzu canli tutan bu öğrencilerimize minnettarız